Blogs

Zijn we het menszijn aan het loslaten?

"Ik ben slechts een vrouw, die probeert te leven in een wereld die geleidelijk aan zijn begrip verliest van wat het betekent om een ​​mens te zijn".

Waar gaat het mis met de mensheid?
Hier is één heel simpel antwoord op te geven. We leren niet wat liefde is. Het is de liefdeloosheid die ons nekt. De mens heeft werkelijk geen idee wat de betekenis van liefde is. Zo'n 99% van de mens gaat liefdeloos door het leven. Ja, ook jij, die denkt dat die zo lief is en altijd klaarstaat voor anderen. Hier kun je in feite niets aan doen. Wat je niet meekrijgt, heb je niet geleerd. Helaas is dit wel de oorzaak van al de problemen waar de mens mee wordt geconfronteerd in zijn leven.

Hoe denken we over liefde

We denken dat liefde geven is, nemen, klaarstaan, helpen, aardig zijn. Klopt, dat is het allemaal. Echter de juiste houding eronder, die ontbreekt. Zolang we geen aandacht geven aan wat liefde is. Wat het voor ons als menszijn betekent, lossen we niets, maar dan ook niets van al de ellende die er nu is.

Hoe ontstaan de menselijke problemen

Problemen ontstaan omdat de mens niet leert wat liefde is. Niet meekrijgt om uit zijn eigen liefdeskracht te mogen gaan leven. Naarmate je ouder wordt, worden problemen erger en groter. Diep van binnen woedt namelijk een oorlog. Die liefdeskracht in jou is aanwezig, maar niet ontwikkeld. Die liefdeskracht wil jou leiden. Maar jij weet niet hoe en laat het niet toe.

Emoties die van nature niet bij de mens thuishoren

Je wordt boos, giftig, afgunstig, jaloers. Je geeft immers zoveel en krijgt er niets voor terug. Je gaat meer drinken, drugs gebruiken, seksverslaving ontwikkelen. Mensen treiteren, in je macht willen hebben. Manipulatief te werk, liegen, bedriegen. Allemaal, omdat je met jezelf in een groot innerlijk conflict verwikkeld zit.

Je raakt opgebrand, overspannen, depressief, een burn out. Je raakt alles kwijt, je partner, je kinderen, je familie, je werk, je huis, je geld.

 

Wat is mens zijn?

De mens die ontstaat uit de natuur. De mens die een is met de natuur. De natuur gebruik van kan en mag maken met respect. Die daarnaast op een natuurlijke wijze met elkaar omgaat. Je vraagt je af of de mens zich hier nog wel bewust van is. Beter is nog de vraag stellen. Is de mens zich hier ooit al bewust van geweest.

Klaargestoomd voor een werkrelatie
We worden 20 jaar letterlijk en figuurlijk klaargestoomd voor een werkrelatie. Money, money money, daar moet het mens zijn leven om draaien. Waar is de aandacht in die 20 jaar om klaargestoomd te worden voor een liefdesrelatie? Die ontbreekt volledig. Ja, we leren respect te tonen, voor een ander iets over te hebben, dank je wel te zeggen, te luisteren, oftewel ons mond te houden. Dit zien wij als meegeven van een gedrag, wat een ieder hoort te kennen. Maar is dit liefde?

Hoe kunnen we de menselijke problemen oplossen?
Het oplossen kan pas starten, als we de liefde, die een kracht is om uit te leven, de eerste 20 jaar aan een ieder op de juiste manier gaan meegeven.  Elk mens wordt er mee geboren. Heeft het van nature in zich. Het is de mens zelf, die collectief faalt, die er niet bewust van is, bij stilstaat, wat liefde nou echt is. Net zo goed als dat we klaargestoomd worden voor een werkrelatie, dienen we aandacht te geven en klaargestoomd te worden voor de liefdesrelatie met onszelf.

20 jaar klaargestoomd om te presteren

De aandacht die je 20 jaar hebt moeten richten op die werkrelatie en de liefdesrelatie met jezelf onderbelicht bleef, vraagt zijn tol. Ondanks al je goede intenties, van klaarstaan voor anderen, voel je je niet gezien en gehoord. Laat staan dat je het idee hebt, je eigen leven te leiden. Het is meer lijden, dan leiden, denk je. Hoe kan het toch! Je weet niet wat liefde is, dat is het antwoord.

Een liefdesrelatie heb je met jezelf
Wie weet wat een liefdesrelatie is? Het is niet een relatie met een ander. Dat is wat we er zelf allemaal bij invullen. Het is een relatie met jezelf. Worden we hiervoor in onze eerste 20 levensjaren voor klaargestoomd? Welnee. Maar ondertussen wel denken dat je weet wat liefde is. Je weet het niet, echt niet.

Wat is liefde nou echt!
Een allesomvattende kracht. Een kracht die een mens nodig heeft en net zo belangrijk is als zuurstof. Liefde is de kracht om uit te leven. Die zich weerspiegelt als een houding. Een houding waar jijzelf als mens profijt van hebt en anderen profijt van hebben. Deze kracht moet ontwikkeld worden. Waardoor je met zelfvertrouwen, zelfrespect, zelfbewustheid, eigenwaarde in het leven gaat staan. Je hebt het nodig om jezelf staande te houden als mens zijnde. Een mens die een is met het natuurlijke.

Bewustzijn
Dit alles heb je nodig om je te realiseren, bewust te zijn, dat het leven als mens begint vanuit de gedachte. Zorg eerst goed voor jezelf. Op vlakken als geestelijk, mentaal en lichamelijk. Als dit bewustzijn ontbreekt en dat ontbreekt bij 99% van de mensheid, krijg je en heb je problemen in je leven.

De mens laat zijn natuurlijke vorm van menszijn steeds meer los

Gaan we niet aan de slag de liefdeskracht aan een ieder mee te geven, laten we langzaam aan het menszijn los. Pas als de mens de bodem van een put bereikt, zal die het gaan inzien. Dat die zichzelf en elkaar iets heel moois heeft ontnomen. De liefdeskracht om uit te leven, omdat die zo nodig moet worden grootgebracht, om later rijk te worden, aanzien te krijgen, machtig te zijn. Het Te maken in het leven!